Blokfluitopleiding

Kinderen die een muziekinstrument bespelen hebben een streepje voor op anderen, dat is een – inmiddels wetenschappelijk aangetoond – feit. Belangrijke zaken als coördinatievermogen, abstract denken en luistervaardigheid worden spelenderwijs ontwikkeld, maar ook zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en teamgeest. De blokfluit is nog altijd één van de meest aangewezen instrumenten om kinderen kennis te laten maken met muziek, evenals handzaam en overzichtelijk en biedt veel mogelijkheden.

Spelenderwijs kennis maken met muziek

Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen zich aanmelden voor de 1-jarige vooropleiding blokfluit. Het doel van deze opleiding is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de grondbeginselen van het muziek maken. Tijdens de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het ontwikkelen van het gehoor, ritmegevoel en notenkennis door middel van zingen, klappen en blokfluit spelen. Tevens maken de kinderen gedurende deze opleiding kennis met de verschillende instrumenten in een harmonieorkest.

Eigen blokfluit

Elke leerling dient in het bezit te zijn van een blokfluit, deze wordt via de harmonie verstrekt. Deze blokfluit blijft daarna in jullie bezit. Tevens worden de standaard, boekjes en muziekbladen, die nodig zijn, door ons verstrekt. Het cursusgeld voor de blokfluitopleiding in schooljaar 2023/2024 bedraagt € 150,00 per leerling voor 20 lessen van 45 min. Muziek maken moet worden aangeleerd en dat kost tijd en inzet. Wanneer de leerling daarna door gaat met de vervolgopleiding voor een instrument, zal er 25,00 EURO door de harmonie worden terug gestort.

De lessen gaan door met een minimum van 5 aanmeldingen en starten na de herfstvakantie.

Mocht het bedrag te hoog zijn, kunt u informeren bij de gemeente of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in kosten bij de Stichting Leergeld.

Proeflessen op instrument

Ieder jaar hebben de blokfluitleerlingen de mogelijkheid om proeflessen te volgen op een instrument. Op deze laagdrempelige manier is het makkelijk om de keuze te maken of muziek maken op een blaasinstrument of slagwerk iets voor uw kind is. Na de proefles heeft uw kind een beter idee of hij/zij dit instrument wel leuk vindt.

Een keer komen kijken? Maak een afspraak!

Meld je kind aan voor de blokfluitopleiding