A-B-C-D opleidingen

Na de blokfluitopleiding óf als je in groep 6 of hoger zit, kun je starten met muzieklessen op een instrument. Je kunt kiezen uit een houtinstrument zoals een klarinet of saxofoon, maar ook voor een koperinstrument of slagwerk. Bekijk hier uit welke instrumenten je kunt kiezen.

Tijdens de muzieklessen wordt er gewerkt volgens de eisen van het landelijke HaFa-raamleerplan. Dit plan bestaat uit vier fases: A, B, C en D, die allemaal met een diploma worden afgesloten. Gemiddeld duurt de fase in de A opleiding twee tot drie jaar, de fase B, C en D gemiddeld 2 jaar. Met het A diploma is de basis voor het bespelen van het instrument gelegd. Tijdens de B, C en D fase wordt de instrumentbeheersing steeds wat verder uitgebreid.

  • A opleiding: voor de beginnende instrumentale leerlingen
  • B opleiding: voor de gevorderde instrumentale leerlingen
  • C opleiding: voor de gevorderde instrumentale leerlingen
  • D opleiding: voor de zeer gevorderde instrumentale leerlingen

Een fase A, B, C of D wordt afgesloten met een examen voor zowel theorie als praktijk. Een leerling sluit bij een voldoende resultaat het niveau af en kan doorstromen naar het volgende niveau. Tijdens het examenjaar volgt de leerling apart van de reguliere muziekles, ook theorieles en legt een theorie examen af.

De muzieklessen vinden plaats in Sevenum. Per jaar zijn er 34 lesweken. De lessen duren 20 minuten (A en B opleiding) of 30 minuten (C en D opleiding).

 

Aanmelden muziekopleiding