Orkesten

Startersgroep

Nadat een leerling een halfjaar les heeft gehad op een instrument, is het wenselijk in te stromen in de startersgroep. De startersgroep repeteert voorafgaand aan de jeugdharmonie, elke maandag van 18.15 tot 18.45 uur. De startersgroep is bedoeld om kennis te maken met het spelen in een harmonieorkest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat doet een dirigent, hoe zit een muziekstuk in elkaar etc. Op die manier wordt er een voorbereiding gemaakt voor het doorstromen naar het jeugdorkest. De startersgroep duurt een half jaar, daarna is er voldoende basiskennis om door te stromen naar het jeugdorkest. De startersgroep staat onder leiding van harmonielid Frans Vermeeren.

Jeugdorkest (Jeugdunie)

Een half jaar na de instroom in de startersgroep (dus na een jaar les) kun je gaan deelnemen aan het jeugdorkest. Dit orkest bestaat uit de leerlingen in opleiding, aangevuld met leden van het harmonieorkest en staat onder leiding van dirigent Jules Hermkens. Het jeugdorkest repeteert op maandagavond van 18.45 tot 19.45 uur in de grote zaal van De Wingerd.

Harmonieorkest

Nadat je de leeftijd van 12 jaar hebt bereikt of minimaal je A-diploma, mag je doorstromen naar het harmonieorkest. Na het behalen van je B-diploma ben je verplicht om door te stromen. Het harmonieorkest repeteert iedere maandag van 20.00 tot 22.00 uur. Omdat 22.00 uur erg laat is, mag je tot je 16e verjaardag in de pauze om 21.00 uur naar huis. Als je dat leuk vindt, mag je natuurlijk naast deelname aan het harmonieorkest ook blijven deelnemen aan het jeugdorkest. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Rob Moers.

Slagwerkgroep

Vanuit het harmonieorkest is na enkele jaren weer een eigen slagwerkgroep ontstaan die zelfs versterking heeft gekregen van enkele leden die afkomstig zijn van de fanfare uit Kronenberg. Zij repeteren elke donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de grote zaal van De Wingerd. De slagwerkgroep staat onder leiding van harmonielid Lars Bruijnen.